Kuvaus

Keskusradan Urheiluseuran (KRU) toiminta hiipui ja sen seuraajaksi tuli Seinäjoen Ukko urheilu- ja liikuntaseura 1920-luvulla ja varsinkin sen loppupuolella. Sitä seurasi Seinäjoen Urheilijat. Kuvassa on seuran miehiä voimisteluharjoituksissa Niilo Joutsenlahden johdolla vuonna 1928. Istumassa vasemmalta lukien Walter Lounatvuori, Holger Crohns, Toivo Nurmi, Israel Yritys, Hugo Lähdesmäki, Matti Kankaanpää, Niilo Joutsenlahti, I.V.Niemi ja Ossian Teräskallio. Takarivissä vasemmalta lukien Nestori Lieste, Valfrid Lehmus, Seppo Luukko, Eemil Raivio, Jaakko Laaksonen, Toivo Hyvärinen, Mikko Tervala, Niilo Harja, Juho Alanko, Jussi Koivumäki, Eino Mattila, Toivo Friman ja Arvo Viitanen. Keskellä nuoret Onni Yritys ja Ensio Ista. Mustavalkoinen.

Walokuvaamo Pohjola. 'Ukot' 1928. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.