Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 853)

  • Aihe on tarkasti "järjestöt"

Kuvaus lottien toiminnasta ja varojen keräystoiminnasta vuosilta 1920-1940 pöytäkirjojen pohjalta.

Artikkeli kertoo Ähtärin Lions clubin toiminnasta

Nurmon Kaatuneitten Omaiset ry perustettiin lokakuussa 1945. Nurmon yhdistys liittyi Seinäjoen Kaatuneitten Omaisiin v. 1994. Yhdistyksen 70-vuotispäivää vietettiin Hyllykallion seurakuntakodilla 24.10.2015

Nurmoo-Seuran puheenjohtajan pääkirjoitus joululehdessä. Kirjoituksessa luodaan katsaus seuran menneen vuoden tapahtumiin.

Nurmoo-Seuran puheenjohtajan tervehdys joululehdessä.

Lakeuden Elämysliikunta ry toteuttaa, suunnittelee ja toimeenpanee elämysliikuntatapahtumia. Toimintaidea on syntynyt monien elämysliikuntahankkeiden kautta. Yhdistyksen toiminta-alueena on Seinäjoen seutu, Nurmo, Ylistaro ja Ilmajoki.

Nurmoo-Seuran puheenjohtajan tervehdys joululehdessä.

Lyhyessä kirjoituksessa ennakoidaan jo vuotta 2007, jolloin seuran perustamisesta tulee kuluneeksi 60 vuotta.

Nurmoo-Seuran puheenjohtajan tervehdys joululehdessä

Artikkelissa kerrotaan veteraaniyhdistyksen historiasta. Mukana on valokuva yhdistyksen vierailusta Marskin majalla Lopella vuonna 1989.

Suomalaisen tangon Satumaa ry:n toiminnan esittelyä.

Alvariana ry:n (Etelä-Pohjanmaan Alvar Aalto seuran) toiminnan ja periaatteiden esittelyä.

Kirjoittaja kertoo Lahden seudun etelä-pohojalaaset ry:stä, jota hän on itse ollut perustamassa ja jonka juhlissa ollut puhujana. Hän pohtii myös pohjalaisuutta laajemmaltikin.

Etelä-Pohjanmaan Maaseutukeskus halusi Farmari-maatalousnäyttelyn yhteydessä kiittää julkisesti eri järjestöjen ja yhteisöjen vapaaehtoisia. Kiitoksen kohteina oli noin 100 järjestötoiminnassa ansioitunutta henkilöä. Nurmosta tunnustuksen…

Kirjoittaja kertoo lyhyesti leijonaliikkeestä ja Lions Club Nurmon toiminnasta. Kirjoituksessa on valokuva Paukanevan laavun rakentamisesta.

Toimintasuunnitelman lisäksi on kuva kuluneen vuoden kesän viimeisen aukiolopäivän hevosajelusta.

Lyhyessä artikkelissa kerrotaan Nurmoo-Seuran 50-vuotisjuhlakokouksen tapahtumista. Valokuvassa ovat Gustav Sandelin, Kerttu Suvanto ja Lauri Kultti, jotka ovat olleet perustamassa Nurmoo-Seuraa.

Kouran kultaisen iän kerholaiset vierailivat Nurmon vanhainkodilla 24.10.1996.

Artikkelissa pohditaan tulevan merkkipäivän (14.12.1997) mahdollisia tapahtumia ja kerrotaan Nurmoo-Seuran toiminnasta. Valokuvassa Nurmon museon yläkerran kamari, joka sisustettiin edellisenä kesänä 1940-luvun tyyliin "evakkomuseoksi".

Nurmon Lions Clubin presidentin tervehdys joululehdessä.

Kirjemuotoinen vastaus ilmeisesti fiktiiviseen kirjeeseen entiseltä nurmolaiselta. Vastauskirjeessä kerrotaan Nurmoo-Seurasta ja Nurmo/Nurmoo -nimistä.

Veneskoski-Viitala seuran [sic] perustava kokous pidettiin 21.4.1988.

Artikkelissa valokuva: Haalin diskoilloista kuulutettiin ilmoitustaululla vas. Tarja Rantavuori, Terho Kankaanpää ja Pertti Salminen.

Artikkelissa valokuva kyltistä, jossa lukee Ylijoki 5. Kuvateksti: "Suoran" toiminnan tuotetta. Kyllä nyt Ylijoellekin osataan, kun on viitat.

Artikkelissa valokuva: Soutukilpailut Nurmonjoella kuuluvat perinteisinä seuran tapahtumiin.

Artikkelissa valokuva Kouran maamiesseuran naisosaston johtokunnasta. Kuvassa: Mirjami Rajakorpi, Toini Kivimäki, Kaisu Mahlamäki, Irja Viitamäki, Alli Latvala, Ritva Perälä , Helmi Kylmälä ja Sisko Perälä.

Rauhan ja turvallisuuden päivän juhla. Talvisodan päättymisen muistopäivä. Äyräpään taistelussa kaatuneiden sankarihaudalla. Vimpeliläisten ja Nurmon Viihdekuoron yhteiskonsertti. Nurmon seurakunnan vieraat ystävyyskunnasta Unkarista.

Kirjoittaja on opettaja ja Nurmon Pohjola-Norden r.y.:n puheenjohtaja.

Artikkelissa valokuvat veteraanien juhlakulkueesta ja kesäjuhlasta.

Artikkelin valokuvassa Hyllykallio-seuran johtokunta: Maija-Liisa Ala-Mursula, Matti Järvistö (pj.), Yrjö Ylisalmi (varapj.), Pirkko Rajamäki, Kaarlo Katajisto, Erkki Mursula ja Lauri Kontas.

Tekstissä on valokuva Nurmon historiaa käsittelevästä Nurmon museolla esitetystä näytelmästä.

Artikkelissa kuvataan seuran perustamista, kotiseutututkimusta yleensä ja Nurmon alueen muutosta vuosikymmenten varrella.

Kirjoittaja on Nurmon Maamiesseuran Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja

Artikkelissa valokuva maa- ja kotitalousnaisten johtokunnasta osaston 10-vuotisjuhlassa.

Artikkelissa valokuvia: osaston johtokunta, ansiomerkin saajat ja juhlassa esiintyneet Hyllykallion päiväkerholaiset

Artikkeli kertoo Ähtäri golfkentän rakennusvaiheista

Artikkeli kertoo Ähtärin Golfseuran perustamisesta

Asiasanat: Ähtäri, järjestöt, golf

Artikkeli kertoo Ähtärin Naisvoimistelijat ry:n toiminnasta