Ilmakuva keskustan itälaidalta

Kuvaus

Ilmasta otettu kuva rautatieasemalle päin. Keskellä kuvaa on vanhat asemarakennukset. Etualalla on sähkömuuntaja. Seuraavana on seurakuntatalo, jonka alun perin omisti meijerin isännöitsijä, saarnaaja Eetu Laurila. Seinäjoen rukoushuoneyhdistys osti talon vuonna 1928. Vuonna 1929 sitä laajennettiin Matti Visannin suunnitelmien mukaisesti. Vuonna 1947 taloa laajennettiin lisää ja seurakuntasali uusittiin 1961-1962. Vuonna 1934 seurakunta osti talon varoineen ja velkoineen. Talo purettiin, kun uusi Alvar Aallon piirtämä seurakuntakeskus valmistui Lakeuden ristin viereen. Kuvan vasemmalta laidalta katsoen ensimmäinen kookas, kaksikerroksinen rakennus on matkustajakoti Lakeus, jonka omisti Matti ja Laina Lehtimäki. Taustalla, kuvan keskellä näkyy Pohjan asuinalueen taloja. Mustavalkoinen.

Ilmakuva keskustan itälaidalta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.