Keskustan länsipäätä ilmasta

Kuvaus

Vapaudentien ja Kauppakadun risteys ilmasta kuvattuna. Alareunassa vasemmalla on peltoa ja oikealla kerrostalo. Risteyksen yläpuolella oikealla on Lempi ja Johannes Walleniuksen omistamat kaksi taloa, toinen aivan kuvan oikeassa reunassa. Näiden takana on ensin Eeli Rantalan omistama valkoinen asuin- ja tehdasrakennus, jonka aikaisemmin omisti lääninmaanmittausinsinööri kamarineuvos Julius Sjöstedt. Sen jälkeen Rantalan lakkitehtaan rakennus vuodelta 1940. Tehdasrakennuksen jälkeen on Rekolan talo. Tien vasemmallla puolella on Esson huoltoasema. Aivan risteyksessä on pieni kioski, jonka omisti Maija Westerback, myös Kana-Maijaksi kutsuttu. Taustalla vasemmalla on eläinlääkäri Agnes Sjöbergin talo. Kaartotien jälkeen yksityisten omistamia taloja . Mustavalkoinen.

Kamera-Keskus, Lohja. Keskustan länsipäätä ilmasta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 25.4.2024.