Kauppakatu

Kuvaus

Kuva Kauppakadulta asemalle päin, otettu Kino-hotellin vierestä. Kinon oven yläpuolella on neljän maan liput: Suomi ja Iso-Britannia sekä kaksi, joiden maa ei selviä mustavalkoisesta kuvasta. Kadun vasemmalla puolella on vapaakirkon talo. Sen edeltäjä oli vuonna 1908 rakennettu talo, joka purettiin vuonna 1962. Seuraavana vuonna 1963 rakennettiin nykyinen Touko Saaren suunnittelema talo. Vapaakirkon jälkeen on entinen PYP:n talo, jossa oli pitkään pankin jälkeen Rintamäen urheiluliike ja lääkärien vastaanotto. Nykyään siinä on mm. Tiimari ja Sirkan Kenkä. Tiimarin lopettaessa tilalle tuli Silmäasema. Sirkan kenkä muutti pois 2017. Koulukadun risteyksen jälkeen näkyy Talvitien talot ja EP:n Maanviljelysseuran talo. Viimeksi mainittu on purettu Epstorin tieltä. Mustavalkoinen.

Kauppakatu. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 23.4.2024.