Selaa aineistoja (yhteensä 61)

  • YKL on tarkasti "79.1"

Kirjoittaja pohtii urheilun merkitystä paikallisidentiteettiin ja sen muodostumiseen.

Lyhyt katsaus Nurmon Jymyn toimintaan 95-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä.

Lehtiartikkeli vuodelta 1930, jossa mainostetaan ilmailupäiviä ja urheilukilpailuja Kauhavan lentokentällä kesäkuun lauantaina ja sunnuntaina 28. ja 29. 1930.

Kolmella sivulla on valokuvia Nurmon Jymyn tapahtumista vuoden 2016 varrelta: Seinämaratonin lähtö, lasten minimaraton, viisarinvääntöhölkkä, Nurmon mestaruusmaraton, Jumppareitten telinevoimisteluharjoitukset, Jumppareiden…

Ilmari Ylä-Aution puheenvuoro Jymyn 90-vuotisjuhlissa Nurmon liikuntahallilla 10.10.2015.

Lyhyt teksti ja valokuvia kahdella sivulla: lentopallon B-pojat, naisten lentopallon I-sarjan pelaajat, lentopallon B-poikien valmentaja Slobodan Kriljic ja painija Rami Hietaniemi.

Lakeuden Elämysliikunta ry toteuttaa, suunnittelee ja toimeenpanee elämysliikuntatapahtumia. Toimintaidea on syntynyt monien elämysliikuntahankkeiden kautta. Yhdistyksen toiminta-alueena on Seinäjoen seutu, Nurmo, Ylistaro ja Ilmajoki.

Nurmon Urheilijat -99:ssä käynnistyi maaliskuussa 2009 Like-hanke, joka tähtää liikuntaa liian vähän harrastavien nuorten liikuttamiseen mm. pelien ja leikkien kautta.

Artikkelissa kootaan yhteen seuran 80-vuotisjuhlavuoden kisoja ja juhlatilaisuuksia monin valokuvin.

Kirjoittaja kertoo vuonna 1998 tekemästään kuntalaisaloitteesta, että Nurmoon perustettaisiin urheilumuseo, johon kerättäisiin erilaista nurmolaista urheiluperinnettä, urheiluvälineitä, palkintoja, asusteita, kunniakirjoja, valokuvia ym. aineistoa.

Varsinainen teksti on lyhyt, siinä mainitaan Nurmon Jymyn ja Nurmon Urheilijat -99 -seuran tekemä nuorisotyö. Artikkelissa on useita valokuvia nuorten ja vanhempienkin urheilijoiden tapahtumista.

Onnittelukirjoituksessa kuvataan Nurmon Jymyn toimintaa yleisesti.

Urheiluseura Ylihärmän Junkkarit vietti 18.10.2008 100-vuotisjuhlaa

Artikkeli kertoo Isojoen urheiljoiden lentopalloturnauksista pääsiäsenä vuosina 1992-2001

18.12.2002 palkittiin kuntalaisia vuoden urheilusaavutuksista. Kunnon kuntalainen arvonimen sai Ulla Norrbo ja Vuoden nuoreksi valittiin Anne-Maria Juhala.

Artikkelissa kerrotaan miten Esa ja Hilla Saarinen voittivat matkan Pekingin olympialaisiin ja miten he pitivät Ilkan blogia matkasta. Blogikirjoitukset ovat mukana.

Artikkelissa kerrotaan kolmen valmentajan (Pentti Järvenpää, Ilpo Kaukoranta, Reijo Jokela) yllätystapaamisesta Erfurtissa, Saksassa, nuorten EM-kilpailuissa.

Nurmon kunnan alueella on usean vuoden ajan kerätty Nurmon urheiluperinnettä: kirjoja, valokuvia, vanhoja urheiluvälineitä ja palkintoja.

Artikkelissa ei varsinaista leipätekstiä; neljä valokuvaa: Nurmon ja Ilmajoen painijoukkueet sotia edeltäneinä vuosina (Karhu-sarja); olympiakisaajat Paavo Sepponen, Lenni Viitala ja Paavo Pihlajamäki; pesäpallon pronssimitalijoukkue -56; Jymyn…

Artikkelissa valokuvat lentopallotytöistä, jääkiekon D-junioreista, voimistelijatytöistä ja hiihtäjälapsista Juha Miedon kanssa kuvattuina.

Nurmon Jymyn tapahtumia vuoden varrelta. Kuvat: Miesten pesäpallojoukkue saa PM-mitalit, Tarja Välikorpi aitoo, Nurmon nuorten viikkoharjoitus keskuskentällä.

Pikajuoksija Johanna Manninen palasi juurilleen Nurmoon tultuaan valituksi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden nuorisopäälliköksi. Artikkelissa on kaksi valokuvaa Mannisen historian varrelta.

Kuortaneen Urheiluopiston rehtorin Jorma Hyytiän puhe Seinäjoki-päivänä 2012. Kuvassa Jorma Hyytiä.

Kirjoittaja muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan Kouran Louhen urheiluseurassa.

Kirjoituksessa kerrotaan numeroiduin kohdin seuran tavoitteista harjoitusten, kilpaurheilun, kilpailujen järjestämisen, taloudellisen toiminnan ja seuratoiminnan kehittämisen osalta.

Wanhan ajan kisoissa ajatuksena oli kisata vanhoissa urheilulajeissa. Mukana kisoissa oli runsaasti eri lajien huippu-urheilijoita. Kisojen lajeina olivat kolmiottelu, keihäänheitto tuolista istuma-asennosta, paininäytös ja nuorisoviesti.…

Suuri kuntotapahtuma Lakeus Marssii järjestettiin vuonna 2000 Seinäjoella. Aikaisempina neljänä vuotena kävely on järjestetty Nurmossa. Nytkin järjestelyissä olivat mukana Nurmon Jymyn jumpparit, hiihtojaosto, pesäpallojaosto sekä jääkiekkojaosto.…

Artikkeli kertoo urheiluseura Ylihärmän Junkkarien toiminnasta

Avainsanat: ;

Katsaus vuoden urheilusaavutuksiin

Avainsanat: ;

Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2