Selaa aineistoja (yhteensä 15)

  • YKL on tarkasti "68.2"

Kirjoittaja kertoo Kokkaa kotimaista-ruokakasvatusmallin merkityksestä kahdeksasluokkalaisille sekä Nurmon maatalouden alkutuotannon verkostosta. Kuvassa ruokakassi on viety kotitalousopettajille Tiia Korkeakoskelle ja Anne-Maria Aholuodolle, jonka…

Ruokamuistoja ja -ohjeita 1960-luvulta.

Sivun ohjeessa neuvotaan joulukinkun paisto ihan alusta loppuun saakka.

Satu Hautamäki muistelee kouluaikojen kotitaloustuntuja ja ruoanvalmistusta, erityisesti tuorejuuston ja Lindströmin piffien valmistusta.

Imelletyn perunalaatikon resepti ja valmistusohje.

Anna-Liisa Kirkkomäki kertoo entisaikojen juoluruokien, verimakkaran ja painesyltyn tekemisestä.

Suomalaisten peruskeittokirja Kotiruoka, joka ilmestyi ensimmäisen kerran 1908 on vuosien varrella hyvin vähän muuttunut, vaikka siitä on nyt myynnissä lähes 100. painos. Joitain muutoksia on, esim. kun puuhelloista on siirrytty sähköhelloihin, niin…

S. 16-17 leivonnaisohjeita Karhunmäen kristilliseltä kansanopistolta. Myös valokuva oppilaista opiston keittiössä; oppilaat ovat Seija Peltokangas, Tapani Leppilahti ja Marjatta Kankaanpää.

Jutussa kerrotaan kansakouluaikojen kouluruokailusta, mukana on myös koulun viikkoruokalista vuodelta 1944 ja kuinka syksyisin kerättiin marjoja ja perunoita kouluun.

Selostus jouluruoan, lipeäkalan tekemisestä.

Aukeamalla on lyhyt juttu kansalaisopiston "Kevyesti keittiössä" -kurssista valokuvineen sekä seitsemän ruokaohjetta.

Kertomus entisajan vilja-aitoista, leivän leipomisesta ja puuron valmistuksesta, esim.uutispuurosta

Keittiömestari Hannu Koveronkosken mielipiteitä kalasta ruoanvalmistuksessa. Artikkelissa kolme reseptiä ja valokuva, jossa Koveronkoski ja keittäjä Tiina Halme esittelevät maukasta kalalautasta.

Artikkelissa kerrotaan perinteisistä lohtajalaisista juustokeitoista ja niiden valmistamisesta. Juustokeittoja tunnetaan heramaitokeitto, sohero ja syötijuusto sekä suolainen hapanjuusto.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2