Selaa aineistoja (yhteensä 26)

  • YKL on tarkasti "25.26"

Jutussa kerrotaan Nurmon kirkkoon vuonna 1939 lahjoitusvaroin hankittujen ja edelleen käytössä olevien ehtoollispikareiden historiaa.

Artikkeli vaivaisukoista, myös muistoja ja valokuva Lapuan kirkon vaivaisukosta sekä Soinin vaivaisakasta. Artikkeli perustuu mm. Kaija Santaholman keräämään tietoon Suomen vaivaisukoista ja -akoista.

Artikkeli kertoo Ähtärin seurakunnan vanhasta kastemaljasta

Artikkelissa kerrotaan kirkottamispallista eli rukousjakkarasta, joka sijaitsee Nurmon kirkon sakastissa. Ennen vanhaan synnyttämisen jälkeen naiset kirkotettiin eli otettiin takaisin seurakunnan yhteyteen ja puhdistettiin "saastasta". Jakkaran on…

Vaivaisukoista kertovan alun jälkeen tarkastellaan Nurmon vaivaispoikaa. Väliotsikko on jatkoa artikkelin otsikolle: "...ja Nurmon vaivaispojasta erityisesti." Valokuvassa Väinö Fränti maalaa Nurmon vaivaispoikaa kirkon 200-vuotisjuhlia varten 1979.

Artikkeli kertoo Ähtärin kirkossa olevasta karitsaveistoksesta

Artikkeli kertoo Ähtärin seurakunnan vanhojen esineiden inventoinnista

Artikkeli kertoo Ähtärin seurakunnan vanhoista ruumispaareista

Artikkelissa kerrotaan Tuiskulan kudontapiirin toiminnasta ja kirkkotekstiilien lahjoituksesta seurakunnalle.

Tietoa kirkonkellojen eri soittojen tarkoituksesta

http://81.209.83.96/repository/77/alvar_aalto.pdf
Artikkeli sisältää tekstiä ja kuvia Seinäjoen Lakeuden risti -kirkon kirkkotekstiileistä, jotka Alvar Aalto on suunnitellut.

http://81.209.83.96/repository/132/toppelius.pdf
Artikkeli kertoo Mikael Toppeliuksesta ja hänen mm. Jalasjärven, Ilmajoen ja Kauhajoen kirkkoihin tekemistään maalauksista.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2