Selaa aineistoja (yhteensä 34)

  • Aihe on tarkasti "ystävyyskunnat"

Runomuotoinen kronikka vuoden 1974 tärkeimmistä tapahtumista Lapualla. Runon yhteydessä valokuvat rakenteilla olevasta uudesta valtion virastotalosta, saksalaisista ystävyyskuntavieraista sekä yleisöstä Suomi-Puola -ottelussa.

Valokuva-aukeama kuvateksteineen Nurmon tapahtumista vuoden 1995 varrelta: Kulttuurikellon saanut Olavi Latikka, työpajakokeiluja kouluilla, ystävyyskunta Somerun kansantanssiryhmä esiintymässä.

Neljä valokuvaa kuvateksteineen kirkkokuoron kvartettien ja Kouran nuorisoseuran näyttelijöiden matkasta Alstahaugiin.

Kuvakooste vuoden 1990 tapahtumista (7 kuvaa): rakennustyömaa kirkon lähellä, partiolippukunta Valkeavuoren Urasiskot ja -veljet 30 v., vierailu ystävyysseurakunta Pyhälepasta (2 kuvaa), ystävyyskuntasopimuksen allekirjoitus Rakveren ja Kaarlin…

Nurmossa vietettiin ensimmäisiä yhteisiä ystävyyskuntapäiviä kesäkuussa 1990. Vieraina olivat Nurmon pohjoismaiset ystävyyskunnat Alstahaug Norjasta ja Åsele Ruotsista. Valokuvissa on kuvattu ystävyyskuntapäivien tapahtumia.

Heinäkuussa 1989 yli 30 nurmolaista osallistui kulttuurimatkalle ruotsalaiseen kummikuntaan Åseleen. Kulttuurimatkan päätarkoitus oli tutustua Åselen yli 200-vuotisen perinteen omaaviin markkinoihin, jotka ovat samalla Lapin suurin kansanjuhla.…

Nurmon Nuorisoseuran kansantanssijat ja pelimannit tekivät ystävyyskunta- ja vierailumatkan Alstahaugiin, joka oli nurmolaisten uusin ystävyyskaupunki Norjassa. Artikkelissa on myös valokuvia matkalta.

Artikkelissa kerrotaan Nurmon ystävyyskunnasta Åselesta ja kuntien yhteistyöstä. Valokuva: nurmolaisia ja åselelaisia nuoria ystävyyskuntaleirillä Åselessa.

Nurmon pelimannit kutsuttiin esiintymään Sômerun uuden kunnantalon avajaisiin 4.9.2010. Sômeru on Nurmon ystävyyskunta Virossa.

Nurmon Puhallinseitsikko vieraili Nurmon ystävyyskunnassa Somerussa kesällä 2001. Artikkelissa kerrotaan matkasta. Mukana on kaksi kuvaa Puhallinseitsikon esiintymisestä ja Somerun kunnanjohtajan yhteissoitosta Jukka Mäki-Jaskarin ja Kaarlo Karvisen…

Matkakertomus Hyllykallion koulun opettajien ystävyyskouluvierailusta Aluveren koululle ja Nurmon Pelimannien matkasta Sõmeruun. Artikkelissa on yhteiskuvat Aluveren ja Hyllykallion koulun opettajista sekä Nurmon Pelimanneista Sõmerussa.

Matkakertomus nurmolaisten matkasta ystävyyskunta Kaarlin alueella sijaitsevan Sõmerun kylän 750-vuotisjuhlallisuuksiin. Artikkelissa on neljä kuvaa matkalta ja juhlasta.

Kesällä 2002 Peräseinäjoen ystävyyskunta Kose täytti 10 vuotta, Peräseinäjoelta esiintymää lähti ryhmä tyttöjä ja säestäjänä oli Raimo Moisio

Artikkeli kertoo Ylihärmäläisten vierailusta Aegviidun kunnassa, Virossa

http://81.209.83.96/repository/4709/3485.JPG
Aivan rannan tuntumassa oleva vaalea, kaksikerroksinen asuintalo. Taustalla on puustoa. Vedessä on kaksi kookasta venettä. Ainakin toisen perässä on moottori. Norjan Farsundin näkymiä. Mustavalkinen.

http://81.209.83.96/repository/4707/3483.JPG
Vaalea, matala talo-osa. Sen vieressä on korkea, pyöreä rakennus. Varsinainen majakkaosa. Tiellä kävelee nainen kohti rakennusta. Farsundin majakka Norjassa. Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/4706/3482.JPG
Kalarantaan menevä tie. Oikeassa reunassa on rivi lautarakennuksia; venevajoja. Pihamaalla on tynnyreitä ja pari venettä. Seinäjoen ystävyyskaupunki Farsund Norjassa. Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/4705/3481.JPG
Meren rannalla oleva matala niemi. Rakennukset ovat matalia Etualalla pieni luoto meressä. Seinäjoen ystävyyskaupunki Farsund Norjassa . Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/4704/3480.JPG
Laakea kallio avoimessa maastossa. Kiveen on maalattu useita veneitä ja muita esihistoriallisia taidekuvioita. Norjan Farsundissa oleva taideteos. Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/4702/3478.JPG
Kivillä reunustettuja aitauksia. Lähimmässä on yksi vasikka. Farsund Norjassa, Seinäjoen ystävyyskunta. Mustavalkoinen.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2