Selaa aineistoja (yhteensä 330)

  • Aihe on tarkasti "urheilijat"

Kerrotaan tulokset vuoden 1915 urheilukilpailuun.

Artikkeliin on haastateltu 12-vuotiasta Veera Perälää, joka oli kilpaillut menestyksekkäästi tyttöjen 12-vuotiaiden sarjassa yleisurheilussa.

Käydään läpi seinäjokelaiset urheilijat, jotka ovat osallistuneet olympialaisiin. Kuvassa moninkertainen olympiakävijä Tauno Jaskari.

Pikajuoksija Johanna Manninen palasi juurilleen Nurmoon tultuaan valituksi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden nuorisopäälliköksi. Artikkelissa on kaksi valokuvaa Mannisen historian varrelta.

Juoksija Eino Hirviniemi (1904-1968) asui ja teki elämäntyönsä Nurmon Hirviniemessä. Hän kilpaili 1920-luvulta 1930-luvun loppuun saakka. Vuonna 1938 Nurmon Jymyn viestijuoksujoukkue Hirviniemen kera valittiin edustamaan E-P:n piiriä Helsingin…

Dipl. ins. Pentti Pihlajamäkeä ei paljon tunneta Nurmossa, vaikka miehellä on takanaan huomattava urheilu-ura niin Ruotsissa kuin kotona Helsingin seudullakin. Tämä johtuu varmaan osaksi hänen luontaisesta vaatimattomuudestaan, mutta myös vuosien…

Artikkelissa kerrotaan Nurmon Urheilijat -99 -urheiluseuran saavutuksista. Seura sai neljä Suomen mestaruutta vuoden aikana. Piirinmestaruusmitaleja saatiin yhteensä 127 kpl. Ainutlaatuinen saavutus oli Nurmon nuorten voitto valtakunnallisen…

17-vuotias juoksija Johanna Manninen kertoo (kirjoitushetkellä vielä lyhyestä) urheilu-urastaan. Artikkelissa on myös kuva Mannisesta.

Artikkelissa valokuva Lenni Viitalasta painiasussa mitali kaulassaan.

Artikkeli kertoo tiivistetysti Matti Saarikosken (1897-1987) elämäntarinan. Artikkelissa on kolme kuvaa Saarikoskesta ja hänen perheestään sekä yksi kuva tilaisuudesta, jossa Saarikosken perikunta lahjoittaa tämän palkintokokoelman Nurmon museolle.

Artikkelissa valokuvat Matti Saarikoskesta painivuosilta ja eläkevuosilta.

Artikkelissa valokuva Ville Uitosta Hannes Kolehmaisen lahjoittama kiertopalkinto kädessään.

Artikkelissa kaksi kuvaa: "Jaakko Sointula kilpapyörineen parhaimpina vuosinaan" ja "[Aarne] Kohtamäki vielä ikämiehenä kilpaladulla Kouran maastossa".
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2