Selaa aineistoja (yhteensä 226)

  • Aihe on tarkasti "paini"

Jutussa kerrataan Rami Hietaniemen painiuraa, joka päättyi itsenäisyyspäivänä 2019.

Lapualaisen urheiluvaikuttajan elämäkertaa. Myös valokuvia Yrjö Perälästä.

Lyhyt muistelma painija Erkki Knuuttilasta sekä Ruhassa olleesta painikämpästä, s. 24.

Nurmon keskustasta Kirveskujan varrelta kotoisin oleva Vilho Lennart "Lenni" Viitala voitti kaikkien yllätykseksi kultamitalin vapaapainissa Lontoon olympialaisissa vuonna 1948. Hän oli syntynyt 8.11.1921 ja kuoli 24.2.1966.

Artikkelissa ei varsinaista leipätekstiä; neljä valokuvaa: Nurmon ja Ilmajoen painijoukkueet sotia edeltäneinä vuosina (Karhu-sarja); olympiakisaajat Paavo Sepponen, Lenni Viitala ja Paavo Pihlajamäki; pesäpallon pronssimitalijoukkue -56; Jymyn…

Artikkelissa kolme valokuvaa: Pesäpallon 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue, 13-vuotiaiden poikien joukkue sekä Salomäen painijaveljekset.

Artikkelissa valokuva urheiluseura Koiton painimies Lauri Martikkalasta.

Artikkelissa kuva painin SM-voittajasta Harri Haapalasta.

YKV:n painijaoston pj:n Erkki Ylisen katsaus Ylistaron painiurheiluun

Valokuva ja lyhyt kuvateksti kertovat Keski-Nurmontien kevyen liikenteen väylän alta poistetusta saunasta, jota käytettiin 1950-luvulla painijoiden saunana ja peseytymistilana.

Kirjoituksessa muistellaan niin itse painikämppää kuin kämpällä painivalmennuksensa saaneita painijoitakin. Valokuvat: painikämppä Arto Istolahden muistikuvan mukaan piirrettynä, Väinö Knuuttila, Pentti Knuuttila, Martti Knuuttila, Lauri Prusti,…

Artikkeli kertoo tiivistetysti Matti Saarikosken (1897-1987) elämäntarinan. Artikkelissa on kolme kuvaa Saarikoskesta ja hänen perheestään sekä yksi kuva tilaisuudesta, jossa Saarikosken perikunta lahjoittaa tämän palkintokokoelman Nurmon museolle.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2