Selaa aineistoja (yhteensä 212)

  • Aihe on tarkasti "muusikot"

Kirjoittaja muistelee 1960-luvun tangobuumia. Osa yhtyeiden esitetyistä kappaleista on voinut ollut ”piilotangoa” eli pehmennetty jazzilliseksi. Kuvassa Jorma Salon yhtye.

Alavuden lukion abiturienttien haastattelu muusikko Pauli Hanhiniemen kanssa.

Kerrotaan Lamminmäen elämästä, hänen muistelmistaan välillä lainaten.

Heikin muistot miehestä nimeltä Olli.

Kerrotaan töysäläisen papin pojasta, josta tuli muusikko, Toivo Kärki.

Toivo Kärjen reliefin paljastustilaisuus vuoden 2010 Töysä-päivillä

Kirjoittaja muistelee työtään musiikinopettajana sekä monia yhtyeitä, joissa hän soitti Seinäjoella 1950-1960-luvuilla. Kuvissa Star-Boys-yhtye, Jorma Salon yhtye ja Jorma Salo.

Antti Vainion työstä Seinäjoen musiikkielämässä.

Kauhavan sotaveteraanikuoron historiikki alusta tähän päivään.

Seinäjoelta lähteneen Pohjolan musiikkiperheen lapsista kertova juttu perustuu Markus Aaltosen yli kymmenen vuotta sitten tekemiin radiohaastatteluihin.

Pohjalaiset musiikintekijät -sivusto on hakemisto pohjalaisista säveltäjistä ja musiikin esittäjistä. Hakemistoon on koottu tietoa eri musiikkilajien esittäjistä ja säveltäjistä Kokkolan, Seinäjoen ja Vaasan maakuntakirjastojen alueelta.…

Nurmolainen Reino Ylimäki (s. 1931) on tehnyt elämäntyönsä musiikinopettajana.

Artikkelissa valotetaan Yliselän haitarinsoittouraa 65 vuoden ajalta.

Artikkelissa kerrotaan kahdesta tapauksesta syksyllä 1917. Ensimmäisessä konstaapeli Juho Kaunismäki pyytää Kustaa Huumoa seurakseen nuorisoseuralle, koska venäläinen esikunta on määrännyt poliisin tulemaan paikalle. Nuorisoseuralla kielivaikeuksien…

Junki-kvartetin ja Nurmon pelimannien vierailu Åseleen ja Jällivaaraan. Artikkelissa on valokuva matkaajista ryhmäkuvassa.

Artikkeli kertoo trumpetisti Olavi Koskelan elämästä ja orkestereista, joissa hän on soittanut.

Kirjoitus perustuu kirjoittajan pro gradu -työhön 'Kohtalon tangon soittaa suosittu jazzyhtye' - Tangosukupolvi ja tanssimusiikki 1950-1960-luvun Etelä-Pohjanmaalla. - Tampereen yliopisto, Musiikintutkimuksen laitos, 2004.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2