Selaa aineistoja (yhteensä 78)

  • Aihe on tarkasti "1950-luku"

Kirjoittajan lapsuudessa toteutettiin Töysänjoen ja Alajoen perkkaus sekä Ponnenjärven lasku, vuosina 1956-1960 maanviljelysinsinööripiirin toimesta. Hanke käsitti Ponnenjärven säännöstelypadon rakentamisen, Töysänjoen, Alajoen ja Hakojoen sekä…

Marja-Liisa Pienimäki on kirjannut ylös mm. Jorma Rankilan, Matti Yli-Kätkän, Erkki Välipakan ja Ritva Sorilan ja joidenkin Sepänniemessä vierailleiden entisten oppilaiden kertomuksia

Avainsanat:

Kirjoittaja muistelee lapsuutensa leikkejä ja nuoruutensa vapaa-aikaa. Kuvissa lasten pihaleikkejä.

Artikkelissa kerrotaan kuinka Alahärmän Voltissa pidetyissä tanssi-iltamissa kierrettiin huviveroa tanssien välissä esitetyllä vaatimattomalla ohjelmalla.

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1975-1988 toiminut valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen valottaa muistellen ja dokumentteja selaillen entisen Vaasan läänin korkeakoulukysymyksen taustoja.

Kirjoittajan lapsuusmuistoja Seinäjoen keskustasta 1950-luvulta.

Kesäisiä nuoruusmuistoja 1950-luvulta aikuistumisen kynnyksellä.

"Kaksipa poikaa" -kappaleen säveleen sanoitettu laulelma töysäläisistä nuorista miehistä, nimeltä mainittuna kukin. Tekijäksi merkitty "Kirkonkylän tytöt"

Kirjoittajan muistoja Seinäjoen vanhasta urheilukentästä eli Kapeikosta 1940-50-luvulta. Valokuvissa nyrkkeilyottelu, koululaiset kentällä ja juoksukilpailut.

Kirjoittaja muistelee työtään musiikinopettajana sekä monia yhtyeitä, joissa hän soitti Seinäjoella 1950-1960-luvuilla. Kuvissa Star-Boys-yhtye, Jorma Salon yhtye ja Jorma Salo.

Artikkelissa käydään läpi kiistaa, jota käytiin uuden hiippakunnan piispanistuimen sijaintipaikasta 1950-luvulla

Vuosi 1956 oli Nurmon Jymyn pesäpallolle menestyksekäs. Jymy saavutti ensimmäisen pesäpallon SM-mitalinsa. Yksittäisiä pelaajia pelasi Itä-Länsi -ottelussa ja Suomen suurkisoissa voittaneessa Etelä-Pohjanmaan joukkueessa. Samana vuonna nuorten…

Kirjoittaja muistelee valokuvan myötä lapsuutensa kinkereitä, joilla nielaisi vahingossa kokonaisen luumunkiven.

Kirjoituksessa muistellaan vuoden 1952 maakuntaviestin voittoa ja voittanutta Nurmon joukkuetta. Artikkelissa on myös valokuva kyseisestä viestijoukkueesta Matti Valkaman ja Eeva Katajiston häissä.

Kari Saaren kertomus yhteiskouluajasta, opettajista, luokkakavereista, vapaa-ajasta

Ylihärmän yhteiskoululaisten tapaaminen, johon kutsuttiin 1950-1960 viidennellä luokalla olleet.

Järvenjärven käyttö, veden asukkaat, kasvillisuus

Munakan nuorisoseurantalo Seittuu on yksi kesän 2013 kotiseutupäivien retkikohde. Ilmari Ylä-Autio kertoo myös oman muistonsa Seittuun tansseista 1950-luvulta. Kuvassa Ilmari Ylä-Autio Albert Wasastjernan rooliasussa.

Kirjoittaja muistelee muuttoaan Helsingistä Nurmoon vuonna 1950 ja ensimmäisiä Nurmon-vuosiaan.

Artikkelissa muistellaan Nurmon Jymyn pelimatkoja Helsinkiin 1950-luvulla. Mukana kaksi valokuvaa pesäpalloilijoista pelissä ja Hesperiassa.

Kirjoittaja kertoo 50-luvulla tekemistään matkoista ja niiden hankaluuksista. Artikkelissa valokuva: Tokioonmatkaava Suomen joukkue Kalkutan lentokentällä paikallisessa seurassa. KuvassaTauno Jaskari, Taisto Kangasniemi ja Erkki Penttilä.

Muistelma tapauksesta, kun hevoskärry kaatui matkalla myllylle.

Artikkeli kertoo kunnalliskoti Kaijasta 1950-luvun alussa

1950-luvun puolivälissä kirkonkylän lasten talvinen suurtapahtuma oli Santerin hiihdot, joissa jokainen sai palkinnon.

Pertti Viestilä muistelee 1950-1960-luvun Peräseinäjoen keskikoulu vuosiaan

http://81.209.83.96/repository/2199/1151.JPG
Seinäjoen Marttilan kansakoulu 1950-luvulla. Nelikerroksinen osa on valmistunut 1931. Matala laajennusosa on tehty vuosina 1950. Koululaiset ovat ulkona välitunnilla. Kuvan oikeaan alalaitaan on painettu teksti: Seinäjoki, Marttilan kansakoulu.…
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2