Kauppakatua korkealta

Kuvaus

Lakeuden ristin tornista 10.11.1958 otettu kuva Kauppakadun ja Koulukadun risteyksen suuntaan. Koulukadun ja Kauppakadun risteyksen oikealla puolella on Amanda Vilkevuon kemikaliokauppa. Risteyksen toisella puolella on hammaslääkäri Lyyli Korkosen vuonna 1933 valmistunut talo. Siinä oli sittemmin Veikkauksen konttori. Nykyään se on Musiikki-Järvenpään talo. Seuraava rakennus on Kino-hotelli, joka valmistui vuonna 1941. Se on jäänyt Torikeskuksen jalkoihin. Samoin seuraava rakennus. Viimeisenä on Teboilin huoltoasema, jonka kohdalla on nyt paikoitusalue. Katujen risteyksen yläpuolella on PYP:n sittemmin SYP:n vanha, kookas toimitalo vuonna 1950 valmistunut toimitalo. Sen jälkeen on vapaakirkon eli postifröökynän talo. Seuraavassa talossa toimi Ermilän ravintola, nyt paikalla on as oy Ermilänkulma. Osittain Kinon taakse on jäänyt suojeluskuntapiirin talo. Seuraava talo Hallituskadun toisella puolella on Kalle Hakasen asuintalo, jonka on suunnitellut Matti Visanti. Talo jäi aikanaan vakuutusyhtiö Suomen talon alle. Kauempana näkyy paljon muitakin keskustan tunnettuja rakennuksia. Aivan takana näkyy peltolakeutta. Mustavalkoinen.

Tekijä

Kivimäki, Juho. Kauppakatua korkealta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.