Seinäjoen Saha Oy ilmasta

Kuvaus

Sahanlammen vieressä oleva Seinäjoen Saha Oy ilmasta kuvattuna. Lammen rannalla on matala, l-mallinen pitkä rakennus ja korkea savupiippu. Joen poikki on rakennettu pato, joka estää veden juoksun. Pihamaalla on lautataapeleita. Paikalla on ollut sahaustoimintaa vuodesta 1798 lähtien. Kuvassa olevat sahalaitoksen rakennukset rakensi Israel Yritys vuonna 1936. Saha oli toiminnassa vuoteen 1958, jolloin tontin vuokra-aika päättyi eikä kauppala enää jatkanut sitä. Nykyään paikalla on Sahanlammen uimaranta. Kuvan alalaidassa on Yrityksen konttori- ja asuinrakennus. Arkkitehti Matti Visanti teki piirustukset vuonna 1917 ja rakennus valmistui vuonna 1919. Nykyään siinä toimii Yrityksen päiväkoti. Mustavalkoinen.

Seinäjoen Saha Oy ilmasta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 20.4.2024.