Uppaa ilmasta

Kuvaus

Kuva ilmasta Upan suuntaan. Etualalla arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema ja vuonna 1959 valmistunut Lakeuden risti. Koulukatu mutkittelee kuvan poikki. Sen varrella on vain muutamia taloja. Lähes kaikki talot ovat poikkikatujen varrella. Lähellä kirkkoa on muutaman omakotitalon ryväs. Vasemmalla olevat talot ovat jääneet kerrostalojen ja seurakunnan toimitalon alle. Oikealla on kaksi kerrostaloa Ammattikoulunkadun varrella. Niiden edessä on Heinosen talo, jossa on nykyään kirjaston lehtitupa vielä joitakin vuosia. Sen vieressä on Karhin talo, joka myös on kaupungin omistuksessa. Nykyisen kirjaston tontin laidalla on kaksikerroksinen asuinrakennus, Suuronen. Keskellä kuvaa on as oy Sepontupa Ilmarisenkadun, nykyisen Kuulankadun, päässä. Sen takana on Linnanpuisto, jonka reunaan myöhemmin rakennettiin samannniminen kerrostalo. Mustavalkoinen.

Uppaa ilmasta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 23.4.2024.