Keskustaa ilmasta

Kuvaus

Ilmasta otettu kuva korttelista, joka rajautuu; vasemmalla Vapaudentie, alhaalla Keskuskatu ja ylempänä Puskantie. Vasemmassa reunassa on hieman Vapaudentietä. Alalaidassa on keskuspuisto ja sitten Keskuskatu. Sen varrella näkyy Työväentalo, Salama-yhtiön talo ja Paulinkulma. Vapaudentien ja Puskantien kulmassa osittain puiden takana on Kätkän talo. Sitten on Etelä-Pohjanmaan puhelimen toimitalo. Sen vieressä olevan pienen talon paikalle rakennettiin myöhemmin uusi toimitalo. Seuraava talo on tuberkuloositoimiston talo, joka sittemmin myös tuli puhelinyhtiön käyttöön. Puskantien toisella puolella lähellä risteystä on pieni mökki, viimeisin asukas oli Jussi Korpikoski. Se ja neljä seuraavaa taloa jääivät Anttilan tavaratalon alle. Keskellä kuvan yläreunassa on Kapeikko, paikkakunnan ensimmäinen urheilukenttä, joka oli käytössä 1930-luvulta 1960-luvun alkupuolelle asti. Mustavalkoinen.

Kamera-Keskus, Lohja. Keskustaa ilmasta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 20.4.2024.