Lohtajan kirkon penkkijärjestys 27.4.1712

Kuvaus

Artikkeli käsittelee Lohtajan kirkon sakastin vintiltä löytynyttä, isonvihan alla tehtyä vanhan kirkon penkkijärjestystä. Luettelon ovat tehneet khra Kristoffer Granqvist, Pohjanmaan rykmentin kirjuri Erik Munselius, vouti Nils Hällberg ja monet seurakunnan jäsenet. Pohjana on ollut 1.6.1694 tehty penkkijärjestys. Artikkelin kirjoittaja pitää penkkijärjestystä arvokkaana lähteenä sukututkimukselle.
Artikkeli julkaistu Lohtajan Joulu -lehdessä, joka on ilmestynyt vuodesta 1968 lähtien Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston Lohtajan naisjaoston/naistoimikunnan (myöhemmin Lohtajan Musiikkinaiset ry ja Lohtajan Musiikinystävät ry) toimesta. Lehden kaikki numerot ovat luettavissa Lohtajan kunnnakirjaston kotiseutukokoelmassa.

Tekijä

1982

YKL

Porstua-luokka

Viittaus

Himanka, Mikko. Lohtajan kirkon penkkijärjestys 27.4.1712. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.