Seinäjoen tyttölyseo

Kuvaus

Seinäjoen Yhteiskoulu valmistui kauppias E. Sparvinin lahjoittamalle Väinölä-nimiselle tontille Puskantien ja Koulukadun risteysalueelle vuonna 1914. Rakennus on puinen ja matala, osittain kaksikerroksinen. Sen suunnitteli opettaja Olavi Mäkinen ja rakensi Juho Mäkinen. Vuonna 1919 valmistui lääninarkkitehti A.W. Stenforssin suunnittelemalisäosa. Koulu toimi 17 vuotta kannatusyhdistyksen ylläpitämänä. Vuonna 1930 se siirtyi valtion kouluksi Seinäjoen Yhteislyseona. Vuonna 1944 se muuttui Seinäjoen Tyttölyseoksi. se toimi rakennuksessa vuoteen 1961 asti, jolloin valmistui Kirkkokadulle nykyinen Seinäjoen Tyttölyseo, vuodesta 1977 Seinäjoen Lukio. Puukoulu hajotettiin Koulukadun jatkeen alta 1990-luvulla. Kuvattu lounaasta, mustavalkoinen, postikortti.

Tekijä

Kivimäki, Juho. Seinäjoen tyttölyseo. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 19.4.2024.