Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 55)

  • YKL on tarkasti "06.2"

Ränkimäen museon esittely ja kuvaus mm. perinneleikkipäivän vietosta siellä. Ränkimäen museo on Lapuan kotiseutumuseo. Myös valokuvia museon pihapiiristä.

Artikkeli kertoo rovasti Theodor von Pfaleri omistamista huonekaluista, jotka lahjoitettiin museolle

Artikkeli kertoo matkailualueelle suunnitellusta metsämuseosta

Neljällä sivulla on yhteensä seitsemän valokuvaa Nurmon museon tapahtumista, mm. puurojuhlasta, historiallisesta kuvaelmasta, Äyräpään Pitäjäseuran vierailusta, museokauden avajaisista ja kauden päätösjuhlasta.

Nurmon museon n. 10 miehen kökkäporukka jatkoi edelliskesän tahtiin talkoita museon alueella.

Asiasanat: museot, Nurmo, kunnostus, talkoot

Aukeamalla on neljä valokuvaa kuvateksteineen: lappeenrantalainen Ratsuväen Perinnesoittokunta esiintyy (2 kuvaa), näytelmä Vieraalla maalla ja Herra Kivisen puutarhatontut esiintyvät museokauden päätöstapahtumassa.

Valokuva ja lyhyt kuvaus pyhäkoulupäivästä museon saarnahuoneella.

Kolme vuotta kestänyt museon korjausprojekti on saatu valmiiksi. Artikkelissa kerrotaan lahovikojen toteamisesta ja korjauksen kulusta lyhyesti. Mukana on valokuva Nurmoo-Seuran puheenjohtaja Lauri Hipistä pitämässä puhetta museon avajaispäivänä…

Asiasanat: museot, Nurmo, peruskorjaus

Kirjoittaja kertoo pestistään Nurmon museon hoitajana.

Asiasanat: museot, Nurmo, työnkuva

Artikkelissa kerrotaan Nurmon museon kolme vuotta kestäneestä kunnostusurakasta. Tekstin lisäksi on useita valokuvia kunnostamisen vaiheista.

Lyhyen artikkelin nimi tulee tekstin ohessa olevasta valokuvasta, jossa kaksi nuorta miestä tarkastelee museon ulkohirsiä.

Lyhyessä jutussa kerrotaan museon kunnostuksesta valokuvan kera.

Asiasanat: museot, Nurmo, kunnostus

Artikkeli kertoo Gaddin suvun vanhasta raha-arkusta

Asiasanat: Ähtäri, esineet

Artikkeli kertoo Isojoen museolle, entisen Pappilan tiloihin, hankituista vitriinikaapeista, joihin eri järjestöt kokoavat aineistoa sodista.

Artikkeli kertoo Isojoen Sarvikylässä sijaitsevasta Tapio Alatalon vanhasta kotitilasta, johon on kerätty runsaasti vanhoja maatalouskoneita ja työvälineitä.

Joululehden pääkirjoitus Nurmoo-Seuran puheenjohtajalta

Asiasanat: museot, kotiseututyö

Artikkelissa kerrotaan Isojoen museosta ja siellä vierailleista Kaisu Ylikoskesta, hänen pojastaan Seposta ja tämän pojista.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen kotiseututalon kunnostamisesta. Hanketta rahoitti kunta ja Ely-keskus.

Artikkelissa kerrataan Nurmon museon vaiheita lyhyesti ja kerrotaan museon toiminnasta. Artikkelissa on neljä valokuvaa: museo ulkoa, Juhani Kujala ja Matti K. Jaskari ottavat vastaan lahjoituksena valokuva-albumin, Lalli Partinen ja Kaisu Mahlamäki…

Kirjoittaja on ollut kesätöissä Nurmon museolla kesällä 1993. Artikkelissa on Vesa Salonperän ottama valokuva kirjoittajasta.

Asiasanat: museot, Nurmo

Ylihärmän museon uudet tilat

Asiasanat: Ylihärmä, museot

Artikkeli sisältää kartan Törnävän historiallisesta alueesta vanhoine nimineen.