Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 163)

  • Aihe on tarkasti "rautatiet"

Kerrotaan pääkohdittain Töysän aseman elämänkaari.

Muistelman pätkä, jossa kirjoittaja kertoo muutamasta mieleennousseesta asiasta.

Kirjan julkistamistilaisuuden tiivistävä kertomus.

Asiasanat: Töysä, rautatiet, kirjat

Kirjoitus kirjan tekovaiheista ja kokemuksista sen aikana.

Kirjoittajan lapsuusmuistoja sota-ajan Seinäjoelta. Kuvituksena kirjoittajan lyijykynäpiirros rautatieläisten asuinparakeista.

Artikkelissa kuvataan Suomen alkoholiverotusta kautta aikojen sekä nimenomaan verotuksesta saatavien tulojen suuntaamista rautateiden rakentamiseen.

Kuvaus kauhavalaisista, jotka sodan aikana palvelivat rautateillä Karjalassa Suomen vallattua Petroskoin eli Äänislinnan.

Kolmella sivulla on valokuvia Tepontien alikulkutunnelista ja sen työmaasta, Nurmon VPK:sta, rautatietyömaalta ja Karhuvuoren asuntoalueelta.

Pakinassa tutkaillaan rautateiden ja lyseon merkitystä Seinäjoelle ja seinäjokelaisille sekä VR:n toiminnoissa viime aikoina tapahtuneita muutoksia.

Artikkeli kuvaa Suomen rautatieverkon, etenkin Pohjanmaan radan, suunnittelua ja rakentamisvaiheita. Kuvassa Seinäjoen rautatieasema 1890-luvulta.

Ylihärmän rautatien alku ja lopetus asemamestari Esko Mäkisen kuvaamana

Selostus rataosuuden Tampere-Nikolainkaupunki rakentamisesta ja matkustajajunaliikenteen alkamisesta Seinäjoelta. Kuvissa aikatauluja, Gustaf Adolf Helsingius sekä kenraalikuvernööri Feodor Logginovits Heiden.

Artikkeli kertoo Seinäjoki - Ruha -kaksoisraiteen rakentamisesta.