Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 307)

  • Aihe on tarkasti "opettajat"

Lea Nurmela muistelee kahta tapahtumaa nuoruudestaan. Ensimmäisessä muistelussa kirkkokaffien laittamista ja amerikanpakertin sisältöä. Toisessa muistelussa koulumatkaa, jolloin hän ystävänsä kanssa löysi lompakon ojasta.

Anna-Leena Toivosen vuonna 1963 kirjoittama kirje omaisilleen. Toivonen on kirjoittanut kirjeen filosofian tohtoriksi tultuaan ja kuvailee siinä lähinnä kunniakseen järjestettyjä juhlia ja saamiaan lahjoja. Tohtorin omaiset halusivat luovuttaa…

Artikkelissa kirjoittaja kertoo elämästään vastavalmistuneena opettajana Isojoella vuosina 1942-1944, jolloin paikkakunnalla ei ollut vielä sähköä.

Artikkeli koostuu Oskari Haaramon muistelmista. Haaramo syntyi v. 1878 Markun ja Saara Haaramon perheeseen. Haaramo toimi opettajana kotikylässään Vanhassakylässä.

Kirjoituskilpailun satoa. Kirjoittaja oli Ylijoen ala-asteen 5. lk:n oppilas.

Artikkelissa kerrotaan Koulukolmion yhteistyöstä yhteistyökoulujen kanssa

Nurmolainen Reino Ylimäki (s. 1931) on tehnyt elämäntyönsä musiikinopettajana.

Nurmon kansakoulun opettaja Pelttarin leski, opettajatar Hulda Pelttari, rakennutti itselleen talon koulun ulkorakennusten takana olevaan metsikköön. Vuonna 1920 hän myi talon Nurmon kunnalle, ja kunnanlääkäri asettui sinne asumaan jo samana vuonna.…

Matkakertomus Hyllykallion koulun opettajien ystävyyskouluvierailusta Aluveren koululle ja Nurmon Pelimannien matkasta Sõmeruun. Artikkelissa on yhteiskuvat Aluveren ja Hyllykallion koulun opettajista sekä Nurmon Pelimanneista Sõmerussa.

Artikkelissa kerrotaan Marjatta Elonheimosta, joka toimi mm. opettajana ja lähetystyöntekijänä Namibiassa. Artikkelissa on kolme valokuvaa Namibiasta.

Artikkelissa valokuva, jossa Helvi ja Viljami Kaataja, tyttäret Kaarina ja Leena sekä pojantytär Katja.

Kirjoittaja muistelee työtään opettajana Nurmossa.

Muistokirjoitus opettaja Eliina Aittolasta

Arto Rundgren tutki Peräseinäjoen Opettajayhdistyksen arkistoja ja kokosi vuodet 1936-1949 pieneksi historiikiksi