Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 248)

  • Aihe on tarkasti "nuorisoseurat"

Artikkelissa kerrotaan 30.1.1898 perustetusta Nurmon nuorisoseurasta ja sen toiminnasta. Nuorisoseura lopetettiin maaliskuussa 2017.

Artikkelissa kuvataan Ylikylän nuorisoseuran suunnittelusta sen rakentamiseen ja sen toiminta rakennuksen myymiseen ja purkamiseen asti.

Johtokunnan jäsenet yhteiskuvassa: Aili Kaataja, Lyyli Lammi (os. Mäntyvaara), Aili Puntanen (os. Perälä), Senja Isovaara (os. Lammi), Eemil Haanpää, Arvo Rantanen, Helmi Väliniemi (os. Perälä) ja Sofia Mäki (os. Rankonen).

Ministeri Jaakko Numminen on julkaissut kirjasarjan Suomen nuorisoseuraliikkeen historiasta. Kirjasarjan nimi on Yhteisön voima ja siinä kirjoitetaan paljon myös Nurmosta.

Nuorisoseuraliike Ylihärmässä. Ylihärmän Nuorisoseura 120 vuotta 22.9.2012

Ylihärmän Nuorisoseuran harrastajateatterin toiminta

Isojoen Vanhankylän nuorisoseuran väki keräsi rahaa toimintaansa kökkimällä päivän Honkajoella kasvihuonetta tyhjäten. Seura sai rahaa työstä noin 2700 €

Artikkeli kertoo Isojoen Vanhankylän kahdesta yli 100-vuotiaasta talosta: nuorisoseurantalosta ja Niko Talvitien talosta.

Ylistarolaisen kunnallisen vaikuttajan ja eteläpohjalaisen nuorisoseuraliikkeen johtohahmon elämäntyötä valottava artikkeli.

Munakan nuorisoseurantalo Seittuu on yksi kesän 2013 kotiseutupäivien retkikohde. Ilmari Ylä-Autio kertoo myös oman muistonsa Seittuun tansseista 1950-luvulta. Kuvassa Ilmari Ylä-Autio Albert Wasastjernan rooliasussa.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen Vanhankylän nuorisoseuran talon remontoimisesta


Ministeri Jaakko Numminen on julkaissut kirjasarjan Suomen nuorisoseuraliikkeen historiasta. Kirjasarjan nimi on Yhteisön voima ja siinä kirjoitetaan paljon myös Nurmosta. Tässä artikkelissa Numminen kertaa Nurmon nuorisoseuratoiminnan vaiheita.

Nurmolainen herastuomari Sulo Alanen oli koko Etelä-Pohjanmaan nuorten henkinen johtaja toimiessaan E-P:n nuorisoseuran puheenjohtajana.

Nurmolainen Lauri Soini (1912-1984) toimi monien vuosikymmenten aikana eri kulttuurien alueella ja nuorisotyössä. Nurmon Nuorisoseura oli Lauri Soinin ja muiden hänen aikalaistensa henkisen kasvun alku ja juuri. Hän kirjoitti runoja ja näytelmiä…

Artikkelissa kerrotaan kahdesta tapauksesta syksyllä 1917. Ensimmäisessä konstaapeli Juho Kaunismäki pyytää Kustaa Huumoa seurakseen nuorisoseuralle, koska venäläinen esikunta on määrännyt poliisin tulemaan paikalle. Nuorisoseuralla kielivaikeuksien…

Artikkelissa kerrotaan Nurmon Nuorisoseura ry:n perustamisesta ja 100-vuotisjuhlan kulusta. Tekstin lisäksi on kaksi valokuvaa juhlasta.

Asiasanat: nuorisoseurat, Nurmo

Kouran NS:n puheenjohtajan lyhyt historiikki nuorisoseuran 80 vuodelta. Artikkelissa on valokuva nuorisoseurantalosta v. 1924, nuorisoseuran johtokunnasta v. 1929 ja kuvasarja puheenjohtajista ja kirjureista 1913-1927.

Kuvakavalkadi töysäläisten esiintyjäryhmien kevätnäytöksestä

Lehdessä kerrotaan Viitalankylän nuorisoseura Sovintolan pian 90-vuotinen historiikki lyhyesti