Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 548)

  • Aihe on tarkasti "museot"

Ylihärmän museon uudet tilat

Asiasanat: Ylihärmä, museot

Lyhyessä artikkelissa kerrotaan seuraavan vuoden näyttelyistä sekä Kirkkoraati istuu -näytelmästä. Samalla sivulla on valokuva Nurmoo-Seuran johtokunnasta vuonna 1998. Kuvatekstissä nimetään johtokunnan jäsenet.

Lyhyen artikkelin nimi tulee tekstin ohessa olevasta valokuvasta, jossa kaksi nuorta miestä tarkastelee museon ulkohirsiä.

http://81.209.83.96/repository/2437/1379.JPG
Seinäjoen museossa oleva kookas viinanpolttopannu. Se on peräisin lailliselta viinan kotipolttoajalta. Mustavalkoinen.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen museosta ja siellä vierailleista Kaisu Ylikoskesta, hänen pojastaan Seposta ja tämän pojista.

Valokuva ja lyhyt kuvaus pyhäkoulupäivästä museon saarnahuoneella.

http://81.209.83.96/repository/2443/1384.JPG
Seinäjoen museon esineistöä. Puunuken ylle on laitettu vangin kahleet; kaula- vyötärö- käsi- ja jalkakahleet. Nuken takana näkyy viinankeittopannu. Ylähirrestä roikkuu käsiraudat, jalkaraudat ja puukkoja. Mustavalkoinen, postikortti.

Sivulla on valokuva Mäki-Tepon talon katonpurkutalkoista ja siihen osallistuneista ihmisistä. Talo oli lahjoitettu Nurmoo-Seuralle museon perustamista varten. Artikkelissa kerrotaan, että kuvan oli joku laittanut Facebookin "Nurmoon vanhat valokuvat"…

Artikkelissa kerrotaan Nurmon museon kolme vuotta kestäneestä kunnostusurakasta. Tekstin lisäksi on useita valokuvia kunnostamisen vaiheista.

Kuvaus Nurmon museolla pidetystä unikeonpäivän tapahtumasta 27.7.2001. Tapahtumassa esitettiin pelimannimusiikkia, lausuttiin runoja, esitettiin kuvaelma Kirkkoraati istuu sekä pidettiin tanssit. Artikkelissa on kolme valokuvaa tapahtumasta.

Töysän Lions Clubin toimintaa Töysän museoalueen hyväksi