Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 262)

  • Aihe on tarkasti "kirkot"

Tekstissä kerrotaan Nurmon kirkon ullakon ja kellotapulin sekä pappilan hirsiin jätetyistä päivämääristä ja nimikirjoituksista. Mukana on myös kuvia.

Asiasanat: Nurmo, kirkot, 1700-luku

Artikkeli kertoo Ähtärin kirkon vihkimistilaisuudesta 80 vuotta sitten

Artikkeli kertoo Ähtärin kirkon rakennusvaiheista ja ähtäriläisten elämästä kirkon raketamisen aikaan

Sivulla on kaksi valokuvaa ja niiden kuvatekstit; toinen käsittelee muinaiskirkon pienoismallia ja toinen Ylijoen koululta museolle tuotuja kolehtihaaveja.

Alkusanat: Sai mummo kutsun metsäkirkkohon, jonka Tony rakentanut on.

Asiasanat: runot, kirkot, lapset

Seurakunnan tervehdys joululehdessä

Asiasanat: kirkot, Nurmo, joulu, kohtaaminen

Lehden kansikuvan maalauksessa on kuvattu nurmolaisten ja seinäjokisten yhteinen, vuonna 1779 valmistunut kirkko ja sinne hevoskyydillä matkaavat vanhemmat kastettavan lapsensa kanssa. Artikkelissa kerrotaan maalauksen taustasta, että tuohon aikaan…

Artikkelissa kerrotaan latinan kielen näkymisestä Etelä-Pohjanmaalla.

Ei artikkelia, vain valokuva filmaustilanteesta ja lyhyehkö kuvateksti.

Artikkelissa kerrotaan, miten 74-vuotias kirkonrakentaja Hakola suistui avantoon kesken Nurmon kirkon rakentamisen vuonna 1777. Artikkelissa on postikorttikuva 1950-luvun kirkonsillalta etelään päin.

Artikkeli käsittelee 18.9.1982 tapahtunutta Engelin piirtämän puukirkon tuhopolttoyritystä.

Kirjoittaja muistelee joulukirkkomatkaa Vanhastakylästä Isojoen kirkolle.

Artikkelissa kerrotaan lippujuhlasta kirkossa, jossa otettiin käyttöön Eläkeliiton Isojoen yhdistyksen oma virallinen lippu.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen vanhan kirkon historiaa. Rukoushuone valmistui vuonna 1710 ja sitä kutsuttiin Luukkaan kirkoksi.

Artikkelissa kuvataan Isojen vanhaa kirkkomaata Luukkaantien päässä.

Gallup-tutkimus Nurmon kirkon mahdollisesti entisöitävästä punaisesta väristä ja jouluaamun kahdesta jumalanpalveluksesta.

Artikkelissa kuvataan Isojoen kirkon uudelleenmaalausta

Tekstissä kerrotaan valokuvasta, jonka on ottanut helsinkiläinen Erkki Mikkola vuonna 1933. Kuva on Nurmon kirkonmäeltä. Kuvassa näkyy hautausmaa, kirkko ja sen rakennuksia sekä hevosia ja hevoskärryjä.

Tekstissä kerrotaan 2013 pidetystä Nurmon joulu -lehden kansikuvaäänestyksestä. Tekstissä on myös kuva voittaneesta kannesta, joka on vuodelta 2000. Kuvassa on Nurmon kirkko Benjam Pöntisen kuvaamana.

Artikkeli käsittelee Isojoen sotaveteraanien, Rintamaveteraanien ja Sotainvalidien järjestämää Suupohjan alueen yhteistä kirkkopäivää Isojoella 14.5.2014

Valokuvassa on Äyräpään taistelussa "kentälle jääneiden" nurmolaisten siunaustilaisuus Nurmon kirkossa 30.6.1940. Kuvan on ottanut Ville Kaunismäki.

Artikkelissa kerrotaan kirkottamispallista eli rukousjakkarasta, joka sijaitsee Nurmon kirkon sakastissa. Ennen vanhaan synnyttämisen jälkeen naiset kirkotettiin eli otettiin takaisin seurakunnan yhteyteen ja puhdistettiin "saastasta". Jakkaran on…

Alahärmäläinen Antti Antinpoika Hakola oli aikakautensa kuuluisin kirkonrakentaja (1700-luvulla). Hän rakensi kirkkoja Alajärvelle, Alahärmään, Kauhavalle, Evijärvelle, Purmoon, Virroille, Kuortaneelle ja Nurmoon. Hakola kuoli kesken Nurmon kirkon…