Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 15)

  • Aihe on tarkasti "Viitala"

Keski-Nurmon koulu valmistui elokuussa 2009 yhdistäen aikaisemmin toimineiden Viitalan ja Knuuttilan koulun oppilaat ja henkilökunnan. Rakennuksessa olevat päiväkoti, neuvola ja kombikirjasto aloittivat toimintasa niin ikään samana vuonna. Mukana…

Nurmon Viitalankylän koulu täytti sata vuotta 2007 lokakuussa. Kirjoituksessa kerrotaan koulun historiasta ja 100-vuotisjuhlasta.

Veneskoski-Viitala seuran [sic] perustava kokous pidettiin 21.4.1988.

Nurmossa tehtiin 28.6.2009 vanhan kirkkoreitin vaellus, joka kulki entistä kirkkoreittiä Ämmälänkylästä kirkolle. Ämmälänkylän reittiin ovat yhtyneet Ylijoen, Kouran ja Viitalan kylien reitit.

Tämän kronikan on kirjoittanut Ida Haanpää Viitalankylän nuorista. Esitetty Kouran Louhen talolla vuonna 1953 iltamissa.

Asiasanat: kronikat, Nurmo, Viitala

Viitalan koulun välituntikello on palvellut uskollisesti tehtävässään vuonna 1923 palaneen koulurakennuksen tilalle rakennetussa koulussa. Siromuotoisen vaskikellon on valanut Juho Latvakangas (1871-1954), seppä, valuri ja maanviljelijä Nurmon…

Artikkelissa kaksi kirjoittajan piirrosta; huivipäisiä mummoja seuroissa (samalla penkillä kirjoittaja ja serkkunsa lapsina) ja kaksi painijaa.

Kirjoittaja muistelee työtään opettajana Nurmossa.