Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 58)

  • Tekijä on tarkasti "Marttala, Pekka"

Joululehden ilmestymisen aikaan otettiin ohitustiestä käyttöön ensimmäinen 15 kilometrin pituinen osuus Rengonharjulta Kuortaneentielle. Artikkelissa on runsaasti kuvia jo valmiista osuudesta sekä rakenteilla olevasta.

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä.

Asiasanat: pääkirjoitukset

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä.

Asiasanat: pääkirjoitukset

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä.

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä

Vastavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä.

Elvi Yli-Kortesniemi kertoo Pekka Marttalalle sotaleskeydestään. Yli-Kortesniemen aviomies Hugo menehtyi talvisodassa Äyräpäässä.

Vastaavan toimittajan pääkirjoitus joululehdessä.

Artikkelissa kerrotaan Nurmon museon kolme vuotta kestäneestä kunnostusurakasta. Tekstin lisäksi on useita valokuvia kunnostamisen vaiheista.

Artikkelissa kerrotaan Matti Jaskarin perustamasta traktorimuseosta, joka sijaitsee Keski-Nurmossa. Jaskari kertoo traktoriharrastuksestaan ja siitä, miten tuli perustaneeksi traktorimuseon. Artikkelissa on kolme valokuvaa.

Joululehden pääkirjoitus

Päätoimittajan tervehdys joululehdessä. Tervehdyksellä ei ole otsikkoa, vaan sen alussa on katkelma Maire Leppälän runosta, joka löytyy kokonaisuudessaan samasta numerosta sivulta 44.

Asiasanat: pelko, terrorismi, joulu

Päätoimittajan tervehdys joululehdessä

Joululehden pääkirjoitus.

Reportaasi Ilmajoella pidetyn hiihdon miesten maakuntaviestin kulusta. Mukana kuva joukkueen jäsenistä huoltajan ja joukkueenjohtajan kanssa.

Kirjoittaja on kirkkovaltuuston puheenjohtaja (1997).

Joululehden pääkirjoitus, jonka alussa on runo, joka alkaa nimekkeen sanoilla.

Pääkirjoitus joululehdessä

Asiasanat: joulu, kaupallisuus, perinne

Joululehden pääkirjoitus.

Joululehden pääkirjoitus

Päätoimittajan pääkirjoitus joululehdessä

Joululehden vastaavan toimittajan esipuhe.

Keittiömestari Hannu Koveronkosken mielipiteitä kalasta ruoanvalmistuksessa. Artikkelissa kolme reseptiä ja valokuva, jossa Koveronkoski ja keittäjä Tiina Halme esittelevät maukasta kalalautasta.

Ringette oli aikaisempana vuonna rantautunut Nurmoon ja Nurmossa oli 1988 yksi 14-vuotiaiden tyttöjen joukkue. Artikkelissa kerrotaan lyhyesti ringeten säännöistä ja Nurmon joukkueesta kuvan kera.

Artikkelissa myös valokuvat terveyskeskuslääkäri Anneli Latva-Nevalasta, hammaslääkäri Jari Norpasta ja hammashoitaja Marja-Terttu Ekmanista sekä terveysaseman odotustiloista.

Asiasanat: terveyskeskukset, Nurmo

Artikkelissa kerrotaan ennen varsinaisen historiikin ilmestymistä Nurmon Jymyn historiasta. Mukana viisi valokuvaa: painija Kyösti Luukko, naisten pesäpallojoukkue 1956, Nurmon Koiton voimistelijoita 1910-luvulla, Jymyn juoksijoita 1932 ja Kouran…

Artikkelissa valokuvia urheilijoista ja joukkueista: keihäänheittäjät Hannu Kangas ja Marko Olli, Jymyn pesäpallon I-joukkue, E-pojat, B-pojat sekä Hopeasompa-pronssimitalisti Ari Saarikoski.

Kirjoittaja on Nurmon Jymyn puheenjohtaja. Artikkelissa on valokuvia Jymyn nuorten pesäpallojoukkueista ja kolme poikaa edustamassa Nurmoa jossain kulkueessa.

Artikkelissa kolme valokuvaa: Pesäpallon 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue, 13-vuotiaiden poikien joukkue sekä Salomäen painijaveljekset.

Tekstissä on kaksi valokuvaa ohikulkutien rakennusvaiheesta. Artikkelin jälkeen on vielä kaksi Juhani Mäki-Tepon valokuvaa Seinäjoki - Parkano -rautatien siltatyömaalta otsikolla "Ohikulkutie valmistuu - tietöitä Rahkolan maastossa".

Kesällä 2013 Nurmon VPK vieraili ystävyystoimijansa, Pohjois-Venäjällä sijaitsevan Vologdan kaupungin palo- ja pelastustoimen paikallisyksikön luona.

Kirjoituksessa Ala-Holma muistelee Marttalalle Äyräpään taistelua. Tekstin jälkeisellä sivulla on valokuva ja kuvateksti Äyräpään kirkon alueen rauhoittamisesta ja sitä koskevan sopimuksen allekirjoittamisesta.

Artikkeli kertoo Seinäjoki - Ruha -kaksoisraiteen rakentamisesta.

Ahti Mikael Luukko (1917-2009) oli nurmolainen maanviljelijä, palopäällikkö ja vesilaitoksen toimitusjohtaja. Hän oli mm. perustamassa Nurmon vapaapalokuntaa ja Nurmon Vesilaitosta. Hänellä oli monia luottamustehtäviä, mm. Vaasan läänin…

Asiasanat: Luukko, Ahti

Nurmolaissyntyinen Seppo Fränti ja hänen tuttavansa Risto Vahanen viettivät viisi kuukautta vankeina Jolon saarella kaappaajien käsissä. Artikkelissa kuvataan tätä aikaa. Artikkelissa on kaksi valokuvaa: Fränti malesialaisella "kioskilla" (puista…

Artikkelissa kerrotaan Nurmon Nuorisoseura ry:n perustamisesta ja 100-vuotisjuhlan kulusta. Tekstin lisäksi on kaksi valokuvaa juhlasta.

Asiasanat: nuorisoseurat, Nurmo

17-vuotias juoksija Johanna Manninen kertoo (kirjoitushetkellä vielä lyhyestä) urheilu-urastaan. Artikkelissa on myös kuva Mannisesta.

Nurmolainen painija Juha Ahokas muistelee uransa alkua.

Asiasanat: Ahokas, Juha, painijat, Nurmo

Artikkelissa kerrotaan Marjatta Elonheimosta, joka toimi mm. opettajana ja lähetystyöntekijänä Namibiassa. Artikkelissa on kolme valokuvaa Namibiasta.

Neöjäs yritys toi toivotun tuloksen Nurmon VPK:n joukkueelle resiinarallissa. Artikkelissa on kolme valokuvaa joukkueesta ja kilpailusta.

Helmi Koskiniemen muisteluita lapsuudestaan 80 vuoden takaa.

Asiasanat: muistelmat, lapsuus, joulu