Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 6)

  • Tekijä on tarkasti "Lagerstedt, Sisko"

Lyhyessä artikkelissa kerrotaan vapaussodan päättymisestä ja sen muistopäivästä. Mukana on valokuva Viitalankylän ja Kouran vapaussotureista junavaunussa lähdössä vuoden 1938 muistopäivän juhlaan Helsinkiin.

Viitalan koulun välituntikello on palvellut uskollisesti tehtävässään vuonna 1923 palaneen koulurakennuksen tilalle rakennetussa koulussa. Siromuotoisen vaskikellon on valanut Juho Latvakangas (1871-1954), seppä, valuri ja maanviljelijä Nurmon…

Kirjoituksessa käsitellään nurmolaisia sukuja ja paikannimiä. Artikkelissa on myös kaksi valokuvaa: Isokosken (Isoveneskosken) taloryhmä 1930-luvulta ja toisessa kuvassa tarkemmin luttirakennus.

Isonjaon jälkeen alkoi Lapuan Alanurmon ja Ruhankylän maakirjatalojen omistukseen tulleille ulkometsäsaroille Nurmon Viitalankylään muodostua pysyvää asutusta.

Artikkelissa kerrotaan Nurmon Veneskoskella toimineesta myllystä ja sahalaitoksesta 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkupuolella. Artikkelissa on neljä valokuvaa Veneskosken tehtaista ja muista rakennuksista.