Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 21)

  • Tekijä on tarkasti "Aarnio, Antti"

Nivalalaisen Vilkuna-suvun historiaa sekä sukuun kuuluneen kirjailija ja aktivisti Kyösti Wilkunan elämästä Lapualla. Myös kuva Wilkunan Lapuan asuintalosta Marielundista sen nykyisessä asussa. Artikkelin pohjana on käytetty Olli Vilkunan toimittamaa…

Lapualla sijaitsevan Vanhan Paukun historiaa, erityisesti 1932 tapahtuneesta Volter Asplundin myrkytystapahtumista sekä tuon ajan neuvostovakoilusta.

Runo joulun kaupallisuudesta.

Asiasanat: runot, joulu, kaupallisuus

Teknispainotteinen kuvaus Pohjanmaan radan kunnostustöistä Lapuan kohdalla v. 2014. Myös useita valokuvia kunnostustyömaalta.

Historiaa Pohjanmaan radan rakentamisesta ja kunnostuksesta 1800-luvulta 1980-luvulle. Myös valokuva Lapuan rautatiesillan maalaamisesta n. v. 1903-1905.

Useiden kirjoittajien tarinoita ja runoja eri aiheista.

Kyösti Wilkuna -seuran jäsenten runoja ja lyhyitä tarinoita.

Asiasanat: runot, tarinat

Raportti Lapuan Kivimäkeen pystytetystä tuulivoimalasta. Tekstissä teknistä tietoa ja useita valokuvia pystyttämisen eri vaiheista.

Asiasanat: tuulivoimalat, Lapua

Lyhyt kirjoitus muistokivestä, joka aiotaan pystyttää talvi- ja jatkosotaan osallistuneiden muistoksi sekä Vuorenmaan talosta, jonka lähelle se pystytetään. Myös valokuva talosta.

Artikkeli Kyösti Wilkunan elämänvaiheista kansalaissodasta lähtien sekä pohdintaa hänen kuolemansa syistä.

Asiasanat: Wilkuna, Kyösti

Artikkelissa poimintoja Lapuan Joulun ensimmäisestä numerosta vuodelta 1966. Poiminnot ovat Paapin (Iska Herttua) runo Elämäni lintu ja Antero Tannisen artikkeli Kauhajärven kirkosta. Myös huonotasoiset kuvat Kauhajärven kirkosta ja tapulista sekä…

Tekstiä ja useita valokuvia sisältävä kuvaus tuulivoimalan rakentumisesta Lapualle v. 2014-2016.

Kuvaus jääkäriliikkeen muistoseminaarista Nivalassa.

Katsaus Kyösti Wilkunan elämään ja kirjalliseen tuotantoon vuoteen 1917 saakka. Artikkelissa myös valokuva Wilkunan hautamuistomerkistä Lapuan hautausmaalla.

Katsaus Kyösti Wilkuna -seuran historiaan, erityisesti sen alkuvaiheisiin. Sisältää valokuvan seuran jäsenistä v. 1966 sekä lainauksia esim. Helvi Kuoppalan ja Juhani Heinolan teksteistä.

Valokuva Hirvijärven tekoaltaalta juhannuksena 2007, s. 29.

S. 36-38 alanurmolaisen Kauko Yliselän muistelmaa Lapualta murteella.

Asiasanat: Yliselä, Kauko

Tunnelmaruno talven tulon kielteisistä puolista s. 39.

Kirjoitus kuvaa lapualaisen Esko Annalan sotakokemuksia Saksan ja Suomen armeijoissa toisen maailmansodan aikana ja perustuu Miilu-lehdessä 1/2001 olleeseen kirjoitukseen. S. 45-47.